Evroazijski put

Evroazijski put

среда, 15. април 2015.

Српски кум на венчању Украјине и Немачке


  „Евроазијски пут“ сматра крајње штетним прихватање позива  о учешћу Србије у  обележавању такозваног Дана сећања и примирја. 8. маја у  Кијеву. Овај позив упутила је отправница послова Амбасаде Украјине у Београду, Јевгенија Филипенко. Прослава ће се организовати дан пре велике војне параде у Москви на којој Србија планира да учествује.
Уколико би  наши представници учествовали на овој, у инат Москви организованој паради, односи Србије и Русије још више би се погоршали. Покушај да се Србија представи као објективна и неутрална по питању кризе у Украјини донео би нам више штете него користи, јер би нас удаљила од јединог савезника ког тренутно имамо. Тиме би се подржала и нацистичка власт у Кијеву, односно њени представници из западне Украјине који су организовали насилну револуцију на „Евромајдану“. Такође би се дао благослов атлантистичкој окупацији Украјине, тј. подржала про-западна украјинска Влада која своју земљу гура у пропаст.
Организовање наведене манифестације у Кијеву још један је од покушаја да се скине љага са имена Немачке као и да се  омаловажи улога руске армије у борби против нацизмa за време Другог светског рата. Армија која је донела победу Савезницима сада се представља као само једна од армија које су учествовале у рату, а чији је допринос победи миноран. Почело се непозивањем Путина на обележавање годишњице ослобођења Аушвица,  и изјава пољског шефа дипломатије да су овај логор, наводно, ослободили Украјинци. Следи изјава украјинског премијера Арсенија Јацењука да је крај Другог светског рата обележио напад Совјетског Савеза на Украјину и Немачку. Не треба спомињати ни да је 9. мај, дан победе Русије над фашизмом и нацизмом постао дан „радосне Европе“.
И док амерички амбасадори забрањују европским председницима да учествују на војној паради у Москви, украјинска власт планира да озваничи своју интимну везу са Немачком (обележавајући Дан примирја), и да подели са светом своју љубав према нацизму.



Зато, ако Вучић стварно воли братски украјински народ и жели му добро, пре би требао да утиче на то са се Украјина ослободи НАТО окупације. Да лобира да се украјинска поља не преплаве генетски модификовани организми и да се Украјинцима дозволи право на политички избор. Право које им је револуцијом на Евромајдану насилно ускраћено. Да саветује да Украјина не постане још један од дужничких робова ММФ-а, због чега ће Украјинци постати још сиромашнији него што већ јесу. А не да кумује једном срамном браку и да учествује у још једном посрнућу Украјине.

Нема коментара:

Постави коментар